Machiajul aerograf a castigat din ce in ce mai mult teren in ultima perioada. Spre deosebire de machiajul traditional, care se aplica manual prin tapotare, machiajul aerograf se pulverizeaza intr-un strat foarte fin, asigurand o o acoperire mult mai buna a tenului. Pulverizarea se realizeaza prin intermediul unui pistol cu aer si al unui compresor. Produsele folosite in acest tip de machiaj sunt speciale, atat fondul de ten, cat si fardul de pleoape folosite la aerograf fiind lichide. Compozitia produselor poate sa fie diferita, in functie de zona unde urmeaza sa fie aplicate.
Tipuri de produse pentru machiajul aerograf
Produsele folosite pentru acest tip de machiaj sunt diferite, in functie de formula de baza din care sunt realizate, fiecare aducand diverse beneficii. Principalele categorii de produse folosite pentru machiajul aerograf sunt:
- Produse pentru machiajul aerograf pe baza de apa: se bazeaza pe multi pigmenti fini, fiind recomandate pentru utilizarea zilnica. Aceasta formula este ideala pentru tenurile mai grase.
- Produse pentru machiajul aerograf pe baza de silicon: acest tip de produse sunt folosite cel mai adesea pentru realizarea machiajelor pentru ocazii speciale, precum nunti si baluri. Aceasta formula ofera un aspect mai lucios, fiind ideala pentru tenurile normale si/sau uscate.
- Produse pentru machiajul aerograf pe baza de alcool: sunt recomandate persoanelor care doresc sa isi realizeze tatuaje temporare.
- Produse pentru machiajul aerograf pe baza de polimeri: acest tip de produse confera tenului un aspect mat.
Pasii realizarii machiajului aerograf
Primul pas ramane hidratarea tenului, insotita de aplicarea unui primer si a corectorului. Machiajul aerograf se realizeaza cu o cantitate mica de produs, care se pune intr-un orificiu al pistolului. In acest recipient se pot amesteca diferite nuante, pentru a ajunge la cea mai potrivita pentru tenul si preferintele tale. Specialistii recomanda ca inainte de pulverizarea propriu-zisa a fondului de ten, sa fie fie testat pistolul aerograf, pentru obisnuirea tenului cu presiunea aerului. Apoi se trece la pulverizarea produsului prin miscari circulare. Cu cat pistolul aerograf se va apropia mai mult de fata, cu atat machiajul va fi mai intens, iar liniile vor fi mai clare si bine definite. Asa ca fii creativa si vei fi surprinsa de rezultatele obtinute! Vei avea parte de o nuanta personalizata pentru ten sau un machiaj al ochilor impecabil. Acest dispozitiv a devenit foarte popular si in randul persoanelor care au decolorari sau pete ale pielii, cauzate de afectiuni dermatologice, camuflandu-le fara cusur.
Avantajele machiajului aerograf
Spre deosebire de machiajul traditional, machiajul aerograf utilizeaza o cantitate foarte mica de produs, conferind un look natural. Machiajul aerograf este foarte rezistent si nu necesita retusuri, pentru o perioada de 12-24 ore. Formula folosita este usoara, lasand pielea sa respire, spre deosebire de fondurile de ten traditionale. Machiajul aerorograf este folosit cu succes in fotografie si filmarile HD, insa aceasta tehnica este din ce in ce mai abordata si in look-urile de zi cu zi datorita acestor avantaje.
Este bine sa retinem ca inaintea realizarii machiajului aerograf, este obligatorie hidratarea tenului, pentru a avea parte de un look impecabil! Produsele pentru airbrush make-up sunt disponibile prin Dinair Romania, fiind perfecte pentru utilizarea zilnica si asigurand o aplicare rapida si impecabila.