Sprancenele sunt elementele care pun in valoare ochiimentin echilibrul vizual al componetelor care alcatuiesc fizionomia fetei si joaca un rol important in expresivitatea faciala. Acestea sunt doar cateva motive pentru care trebuie sa acordam o atentie deosebita aspectului si ingrijirii lor.

Sprancenele perfecte sunt cele care urmaresc curbele pleoapelor si cele doua linii importante: cea verticala care porneste din coltul narilor si cealalta, oblica care leaga nara de coltul extern al ochiului.

Un creion profesional este un aliat de nadejde pentru o imagine perfecta, insa si modul de trasare al acestuia respecta cateva reguli, pentru a impiedica o eventuala “desfigurare” a formei initiale. Pieptanarea ne ajuta sa ne dam seama de micile imperfectiuni sau de lipsa unor fire.

In primul rand, trasarea conturului prevede urmarirea formei naturale, dar si retusarea atenta prin care se vor umple golurilor existente in interiorul sprancenei. In acest pas, nu este indicata apasarea creionului sau trasarea imediata unei linii continue, ci realizarea pe rand a unor miscari scurte si foarte dese.

In al doilea rand, finisarea machiajului consta in distribuirea conturului intr-un mod uniform cu ajutorul unei pensulepentru a crea iluzia firelor naturale.

Pentru a-ti descoperi nuanta potrivita a creionul este nevoie sa tii cont de cateva sfaturi.

Culoarea parului te va ghida in alegerea potrivita

Femeile cu parul blond si cu o pielea deschisa vor opta pentru un creion a carui culoare va fi cu aproximativ doua tonuri mai inchisa decat cea a tenului, tocmai pentru scoate in evidenta frumusetea ochilor. Se evita pe cat posibil griul pentru a nu avea parte de un aspect palid.

Cele cu podoaba capilara asemeni abanosului, vor alege un creion negru, dar nu foarte intens, deoarece pigmentul puternic poate sa le inaspreasca intr-un mod inestetic trasaturile. O culoare bruna a creionului este indicata femeilor brunete al caror par este mai deschis.

Persoanele satene trebuie sa tina cont de culoarea ochilor. Pentru cele cu un pigment deschis se recomanda utilizarea creionului maro, mai inchis decat culoarea irisului. In schimb, se recomanda utilizarea unui creion deschis, pentru persoanele care au o culoare inchisa a ochilor. Astfel, trasaturile fetei vor avea o armonizare perfecta.

In general roscatele sunt sfatuite sa mizeze pe un creion care imbina culorile rosu si maro pentru un aspect cald, recomandarea fiind evitarea pe cat posibil a tonurilor inchiseNuanta cupruluiciocolatei calde sau aramiului sunt ideale pentru infrumusetarea sprancenelor.    

Fii inspirata in momentul deciziei achizitionarii unui creion pentru conturarea formei si testeaza cu atentie nuantele care ti se potrivesc. Nu uita ca trebuie sa tii cont de culoarea parului si ochilor, precum si de pigmentul tenului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *