Cum sa alegi nuanta rujului? Tot ce trebuie sa stii

Rujul este accesoriul pe care majoritatea femeilor care doresc sa isi expuna feminitatea il poarta in geanta. Cu atat de multe optiuni disponibile pe piata si varietate de look-uri abordate de celebritati, poate ti-ai dori sa afli care din acestea te-ar avantaja cu adevarat. Citeste mai departe si descopera tot ce trebuie sa stii despre cele mai potrivite nuante de ruj pentru tine!

Asorteaza rujul cu fardul de obraz

In cazul alegerilor vestimentare, pe langa compatibilitatea articolelor cu trasaturile fizice, conteaza si armonia dintre acestea. Similar, cand ne referim la machiaj, este recomandat sa luam in considerare chipul in totalitatea sa si nu sa il divizam in segmente care arata estetic de sine statator dar nu si in combinatie. Unul din aspecte este ca nuanta rujului sa fie in armonie cu fardul de obraz. Ai grija ca buzele si obrajii sa fie pigmentati in nuante din aceeasi familie de culori. Mai exact, daca optezi pentru un ruj portocaliu, asigura-te ca blush-ul tau va fi mai degraba unul piersica decat roz pal, sau daca optezi pentru un ruj nude, combina-l cu un blush aramiu.

Tine cont de machiajul ochilor

Pe langa fardul de obraz, este indicat sa tii cont si de machiajul ochilor. Unii specialisti recomanda asortarea fardului de ochi la nuanta buzelor, in timp ce altii afirma ca acest aspect limiteaza considerabil posibilitatile creative ale machiajului. Ceea ce este sigur este faptul ca selectia culorilor in cazul produselor de make-up functioneaza dupa aceleasi reguli precum cele dictate in pictura. Doua formule clasice pentru crearea armoniei cromatice sunt combinatia intre culori analogice (cele care sunt alaturate culorii de baza, aflandu-se pe ambele parti ale acesteia – se poate folosi orice nuanta, ton sau umbra) spre exemplu oranj si galben, sau cea intre culori complementare (culorile opuse pe cercul cromatic – se pot folosi nuante, tonuri si umbre ale unei culori in combinatie cu cea complementara a sa), cum ar fi albastru si oranj. Nu uita nici de faptul ca teoria culorilor este utila si cand vine vorba de selectarea eyeshadow-ului in functie de culoarea ochilor!

Cunoaste subtonul si tonul pielii tale

Pe langa armonia machiajului per total, un aspect fundamental in alegerea nuantei buzelor este tonul si subtonul pielii tale. In functie de ton, pielea ta poate fi deschisa la culoare, medie, maslinie sau inchisa, iar subtonul poate fi rece (roz), cald (galben) sau neutru. Un truc util care te-ar putea ajuta sa iti dai seama din ce categorie faci parte ar fi sa verifici venele din zona incheieturilor. Daca acestea par a fi verzi, atunci subtonul tau este cel mai probabil cald, iar daca acestea par a fi mai degraba albastre, atunci subtonul tau este rece. A doua modalitate ar fi sa analizezi daca te prind mai bine bijuteriile aurii sau cele argintii. In primul caz se regasesc persoanele cu subton cald si in cel de-al doilea, cele cu subton rece. In cazul in care nu observi o diferenta semnificativa (desigur, lasand la o parte preferintele personale in materie de bijuterii), atunci subtonul tau este probabil neutru, permitand o flexibilitate crescuta.

Odata ce ai realizat care este subtonul pielii tale, opteaza pentru rujuri in nuante cu subtonuri similare. Pentru cel cald, alege rujuri in compozitia carora predomina portocaliul, iar pentru cel rece, albastrul sau purpuriul. Cand vine vorba de tonul pielii, femeile cu pielea deschisa la culoare sunt avantajate de roz, corai, piersica si rosu, in timp ce femeile cu pielea de culoare medie sunt puse in valoare de rujuri in nuante de pruna, caramel sau roz puternic. Pentru cele cu pielea maslinie, nuantele de ciocolata, rosu, roz sau corai sunt ideale, iar pentru cele cu tenul si mai inchis la culoare, burgund, maron sau oranj. Nu uita, asadar, sa optezi pentru nuante potrivite pentru tenul tau, fiind in acelasi timp atenta la subtonurile acestora, pentru a te asigura ca se afla in armonie si cu subtonul pielii tale.

Forma buzelor conteaza

Nu in ultimul rand, nuanta rujului poate fi aleasa si tinand cont de forma si dimensiunea buzelor. Poti aplica un creion de buze intr-o nuanta cu o jumatate de ton mai inchisa decat nuanta rujului pentru a le defini, trasand linia in interiorul sau in exteriorul conturului natural, in functie de marimea lor. Pentru buzele pline se recomanda culorile mate, medii sau inchise. In cazul buzelor mici este de preferat sa se evite nuantele foarte inchise, in timp ce efectele perlate sau metalice vor complimenta aspectul. Buzele subtiri pot beneficia de pe urma unui contur care il depaseste usor pe cel natural si un ruj in culori mate (deoarece textura lucioasa ar trada corectura facuta). Buzele plate se vor putea pune in valoare cu un machiaj realizat din doua nuante de ruj, unul mai inchis si altul cu cel putin un ton mai deschis. Nuanta inchisa se va aplica pe intreaga suprafata a buzelor, evitandu-se centrul acestora, unde se va utiliza culoarea mai deschisa, iar trecerea dintre cele doua culori va fi estompata.

Acum ca ai invatat cum sa alegi nuantele de ruj care iti vin de minune, trebuie sa precizam totusi ca machiajul nu este o stiinta exacta, ci o arta. Exceptiile si abaterile de la reguli, daca sunt alese inteligent si realizate cu maiestrie, dau savoare si starnesc interes. Aplica deci tot ce asimilezi si nu uita sa te si joci!

Machiajul aerograf – un look impecabil, fara retusuri

Machiajul aerograf a castigat din ce in ce mai mult teren in ultima perioada. Spre deosebire de machiajul traditional, care se aplica manual prin tapotare, machiajul aerograf se pulverizeaza intr-un strat foarte fin, asigurand o o acoperire mult mai buna a tenului. Pulverizarea se realizeaza prin intermediul unui pistol cu aer si al unui compresor.  Produsele folosite in acest tip de machiaj sunt speciale, atat fondul de ten, cat si fardul de pleoape folosite la aerograf fiind lichide. Compozitia produselor poate sa fie diferita, in functie de zona unde urmeaza sa fie aplicate.

Tipuri de produse pentru machiajul aerograf

Produsele folosite pentru acest tip de machiaj sunt diferite, in functie de formula de baza din care sunt realizate, fiecare aducand diverse beneficii. Principalele categorii de produse folosite pentru machiajul aerograf sunt:

  1. Produse pentru machiajul aerograf pe baza de apa: se bazeaza pe multi pigmenti fini, fiind recomandate pentru utilizarea zilnica. Aceasta formula este ideala pentru tenurile mai grase.
  2. Produse pentru machiajul aerograf pe baza de silicon: acest tip de produse sunt folosite cel mai adesea pentru realizarea machiajelor pentru ocazii speciale, precum nunti si baluri. Aceasta formula ofera un aspect mai lucios, fiind ideala pentru tenurile normale si/sau uscate.
  3. Produse pentru machiajul aerograf pe baza de alcool: sunt recomandate persoanelor care doresc sa isi realizeze tatuaje temporare.
  4. Produse pentru machiajul aerograf pe baza de polimeri: acest tip de produse confera tenului un aspect mat.

Pasii realizarii machiajului aerograf

Primul pas ramane hidratarea tenului, insotita de aplicarea unui primer si a corectorului. Machiajul aerograf se realizeaza cu o cantitate mica de produs, care se pune intr-un orificiu al pistolului. In acest recipient se pot amesteca diferite nuante, pentru a ajunge la cea mai potrivita pentru tenul si preferintele tale. Specialistii recomanda ca inainte de pulverizarea propriu-zisa a fondului de ten, sa fie fie testat pistolul aerograf, pentru obisnuirea tenului cu presiunea aerului. Apoi se trece la pulverizarea produsului prin miscari circulare. Cu cat pistolul aerograf se va apropia mai mult de fata, cu atat machiajul va fi mai intens, iar liniile vor fi mai clare si bine definite. Asa ca fii creativa si vei fi surprinsa de rezultatele obtinute! Vei avea parte de o nuanta personalizata pentru ten sau un machiaj al ochilor impecabil. Acest dispozitiv a devenit foarte popular si in randul persoanelor care au decolorari sau pete ale pielii, cauzate de afectiuni dermatologice, camuflandu-le fara cusur.

Avantajele machiajului aerograf 

Spre deosebire de machiajul traditional, machiajul aerograf utilizeaza o cantitate foarte mica de produs, conferind un look natural. Machiajul aerograf este foarte rezistent si nu necesita retusuri, pentru o perioada de 12-24 ore. Formula folosita este usoara, lasand pielea sa respire, spre deosebire de fondurile de ten traditionale. Machiajul aerorograf este folosit cu succes in fotografie si filmarile HD, insa aceasta tehnica este din ce in ce mai abordata si in look-urile de zi cu zi datorita acestor avantaje.

Este bine sa retinem ca inaintea realizarii machiajului aerograf, este obligatorie hidratarea tenului, pentru a avea parte de un look impecabil! Produsele pentru airbrush make-up sunt disponibile prin Dinair Romania, fiind perfecte pentru utilizarea zilnica si asigurand o aplicare rapida si impecabila.

De ce este nevoie sa abordezi un machiaj la birou?

Mediul office este unul pretentios care presupune o imagine eleganta si impecabila in privinta vestimentatiei si a aspectului, factori prin care femeile induc incredere in sine si atentie la detalii. Lipsa totala a unui astfel de machiaj poate sa inspire colectivului sentimentul ca nu esti o persoana preocupata de ingrijirea personala si de propria imagine.

Secretul unui look care sa se inscrie in standardele unui astfel de mediu, consta in alegerea unui machiaj fin si discret care mizeaza pe accentuarea trasaturilor naturale, astfel incat ajustarea micilor imperfectiuni vor completa armonios intregul chip.

Simplitatea este cuvantul care va caracteriza cel mai bine acest tip de machiaj realizat in aproximativ zece minute, in cazul in care dispui de o gama de produse cosmetice profesionale. Include in ritualul tau de dimnineata si acest obicei care iti va garanta o impresie buna din partea colectivului si iti va creste automat stima de sine.

In momentul cand esti solicitata sa te adresezi partenerilor, superiorilor sau celor din breasla ta este foarte important ca toate partile sa se concentreze pe doua aspecte principale: informatia pe care o transmiti si pe si pe maniera in care te prezinti.

Nu abuza de culori! Biroul nu reprezinta intocmai locul ideal de a experimenta cu machiaje extravagante de seara.  

Sfaturi pentru un machiaj reusit si ideal intr-un mediu office

Regula de aur pe care o vei avea in vedere va fi rezistenta machiajului cel putin noua ore, interval de timp in care din cauza stresului, aspectul se poate deteriora.

Inaintea inceperii acestui proces, aplica o baza de machiaj intr-o nuanta cat mai naturala si asemantoare cu cea a tenului. Din punct de vedere beauty, zona T a fetei va trebui sa fie pudrata si nu infrumusetata cu produse lucioase.

La nivelul ochilor, ai libertatea de a alege trei culori: bej, gri sau albastrul rece. Insa, noi te sfatuim sa optezi pentru un bej natural, iar in coltul extern al pleoapei, aplica in forma literei V o nuanta de maro inchis.

Contureaza-ti genele cu un singur strat de mascara pentru un plus de expresivitate adus privirii. Daca esti adepta eyeliner-ului, opteaza pentru o linie subtire si delicata.

Defineste forma sprancenelor intr-un mod subtil, alegand nuanta creionului in functie de culoarea parului. Realizeaza aceasta etapa, inaintea pieptanarii, actiune prin care vei observa firele care lipsesc.

Confera-le obrajilor tai un strop de stralucire, dar nu lasa ca acest lucru sa fie foarte evident. Prea mult fard rozaliu va crea un aspect copilaros, lucru care poate da gres intr-un mediu business.

Culoarea rujului se va asorta de obicei cu cea a blush-ului, dar evitam cat se poate nuantele extravagante de mov, chiar daca ele sunt in trend la momentul respectiv. In general, rosul, fucsia sau roz sunt favoritele femeilor.

Pe langa provocarile pe care le vei intampina in cadrul locului de munca, abordarea unui machiaj adecvat va reprezenta intotdeauna o prioritate! Demonstreaza ca esti o femeie de succes care emana frumusete si profesionalism in activitatea sa.

  

Ce tip de machiaj vei aborda in aceasta vara?

Iubim vara deoarece ne ofera sansa sa ne etalam silueta prin vestimentatii sumare care ne permit o anumita lejeritate si ne pun in evidenta usor formele sculptate. Totusi, trebuie sa admitem ca de cele mai multe ori, temperaturile ridicate ne pot crea un disconfort legat de rezistenta machiajului. Acest lucru nu ar trebui sa reprezintae un factor perturbator pentru abordarea unui look indraznet si colorat care sa se pastreze intact in zilele toride de vara.

Asorteaza-ti tinuta cu un machiaj caracterizat prin nuante radiante, dar atent aplicate pentru a evita o supra-incarcare a tenului.

Calatorii, evenimente speciale sau zile relaxante petrecute la malul marii sunt doar cateva dintre activitatile de care ne vom bucura in sezonul cald. Tocmai de aceea vom acorda o atentie deosebita aspectului nostru, care trebuie sa fie mereu fresh. In acest sens, machiajul va avea o tenta retro, fiind predominant de tonurile deschise si puternic pigmentate, ideale pentru o petrecere la piscina. In linii generale, atentia trebuie concentrata pe urmatoarele aspecte:

Etapa I: Ajustarea tenului intr-un mod corespunzator

Inaintea aplicarii unui produs cosmetic, indreapta-ti atentia spre un face primer care va ajuta machiajul sa persiste mai mult timp. Opteaza pentru un fond de ten deschis, pentru a-ti crea o imagine de portelan, perfect conturata. Adauga culoare look-ului tau prin accentuarea pometilor cu ajutorul unui blush intens de culoare caramiziemaro sau roz inchis. O data cu lasarea serii, nu este exclus sa aplici in partea superioara a fetei si cateva particule de sclipici care sa completeze machiajul intr-o nota de eleganta.

Etapa II: Machiajul ochilor

Anul acesta sprancenele statement sunt la moda, iar aceasta tendinta cel mai probabil se va pastra. Trebuie sa tinem cont ca lungimea lor va depasi forma ochiului, de aceea avem nevoie de o periuta speciala pentru aranjarea firelor.

La nivelul pleoapelor, dispunem de mai multe optiuni pentru a ne evidentia culoarea irisului. Folosim doar farduri waterproof, foarte populare vara, fiind rezistente la apa si la razele solare,in nuante de: lila, marooranjverde aprinsbordo, roz rece, albastrul electric sau turcoaz.     

Iluminarea arcadei se va realiza cu o nuanta de alb metalizat care va reda instant acel efect de ridicare a ochilor. Un aspect care merita mentionat este faptul ca nuantele reci pot sublinia subtil cearcanele, iar de aceea batonul corector va fi indispensabil din borsetuta ta. Daca dorim ceva si mai vesel, putem alege un mascara albastru sau mov asortat cu linia subtire a eyerliner-ului.

Dispunem de libertatea de a trasa pe pleoapa inferioara cu ajutorul unui creion dermatograf o linie albastra care se va finaliza in pliul ochiului. In acest caz, restul tenului nu va fi foarte incarcat, ci va merge pe o linie naturala.

Etapa III: Machiajul buzelor

Hidratarea buzelor cu un balsam hranitor este o conditie obligatorie care ne va garanta ca nuanta rujului va ramane intacta. Machiajul retro presupune buze expresive si extrem de seducatoare care sa se transforme intr-un punct de atractie. Apeleaza la culori vibrante precum: roz deschismarsalaciocolatiurosu exoticcorai sau fucsia.

Ca o concluzie, machiajul de vara difera in functie de momentul zilei: seara, putem miza pe un joc de nuante puternice, insa ziua abordam un aspect mai natural in care un element colorat va fi cel care va acapara privirile.

Alegerea si trasarea corecta a creionului de sprancene

Sprancenele sunt elementele care pun in valoare ochiimentin echilibrul vizual al componetelor care alcatuiesc fizionomia fetei si joaca un rol important in expresivitatea faciala. Acestea sunt doar cateva motive pentru care trebuie sa acordam o atentie deosebita aspectului si ingrijirii lor.

Sprancenele perfecte sunt cele care urmaresc curbele pleoapelor si cele doua linii importante: cea verticala care porneste din coltul narilor si cealalta, oblica care leaga nara de coltul extern al ochiului.

Un creion profesional este un aliat de nadejde pentru o imagine perfecta, insa si modul de trasare al acestuia respecta cateva reguli, pentru a impiedica o eventuala “desfigurare” a formei initiale. Pieptanarea ne ajuta sa ne dam seama de micile imperfectiuni sau de lipsa unor fire.

In primul rand, trasarea conturului prevede urmarirea formei naturale, dar si retusarea atenta prin care se vor umple golurilor existente in interiorul sprancenei. In acest pas, nu este indicata apasarea creionului sau trasarea imediata unei linii continue, ci realizarea pe rand a unor miscari scurte si foarte dese.

In al doilea rand, finisarea machiajului consta in distribuirea conturului intr-un mod uniform cu ajutorul unei pensulepentru a crea iluzia firelor naturale.

Pentru a-ti descoperi nuanta potrivita a creionul este nevoie sa tii cont de cateva sfaturi.

Culoarea parului te va ghida in alegerea potrivita

Femeile cu parul blond si cu o pielea deschisa vor opta pentru un creion a carui culoare va fi cu aproximativ doua tonuri mai inchisa decat cea a tenului, tocmai pentru scoate in evidenta frumusetea ochilor. Se evita pe cat posibil griul pentru a nu avea parte de un aspect palid.

Cele cu podoaba capilara asemeni abanosului, vor alege un creion negru, dar nu foarte intens, deoarece pigmentul puternic poate sa le inaspreasca intr-un mod inestetic trasaturile. O culoare bruna a creionului este indicata femeilor brunete al caror par este mai deschis.

Persoanele satene trebuie sa tina cont de culoarea ochilor. Pentru cele cu un pigment deschis se recomanda utilizarea creionului maro, mai inchis decat culoarea irisului. In schimb, se recomanda utilizarea unui creion deschis, pentru persoanele care au o culoare inchisa a ochilor. Astfel, trasaturile fetei vor avea o armonizare perfecta.

In general roscatele sunt sfatuite sa mizeze pe un creion care imbina culorile rosu si maro pentru un aspect cald, recomandarea fiind evitarea pe cat posibil a tonurilor inchiseNuanta cupruluiciocolatei calde sau aramiului sunt ideale pentru infrumusetarea sprancenelor.    

Fii inspirata in momentul deciziei achizitionarii unui creion pentru conturarea formei si testeaza cu atentie nuantele care ti se potrivesc. Nu uita ca trebuie sa tii cont de culoarea parului si ochilor, precum si de pigmentul tenului!

Zece motive pentru care merita sa alegi Scoala Beauty&Color

De fiecare data cand suntem puse in situatia de a opta pentru curs de formare profesionala, intotdeauna incercam sa cautam “acel ceva” care sa ne straneasca atentia si sa ne dovedeasca faptul ca intr-adevar merita sa ne investim nu doar banii, ci si timpul nostru.

In momentul optarii pentru inscrierea in cadrul unui curs profesional de machiaj, situatia este exact la fel, analizarea in prealabil a unor aspecte fiind esentiala pentru a decide asupra variantei optime, cea care ne va aduce cele mai multe beneficii.

In cele ce urmeaza, enumeram zece motive pentru care merita sa te indrepti spre scoala Beauty&Color:

  1. Reprezinta un centru educational cu o perspectiva inovatoare, la curent cu tendintele internationale din lumea make-up-ului.
  2. Cursurile de Specializare sunt acreditate de catre Ministerul Educatiei, Tineretului si Sportului, iar in momentul absolvirii, studentele vor primi o diploma certificata, recunoscuta in spatiul european.
  3. Scoala Beauty&Color organizeaza de asemenea workshop-uri de machiaj (machiajul de mireasa; automachiajul) si masterclass-uri (tehnica acuarelei; creionului; eyeliner gel; airbrush make-up), asadar ai sansa sa faci parte dintr-o comunitate pasionata de machiaj, care doreste sa se dezvolte continuu.
  4. Studioul scolii dispune de un design rafinat si practic, care permite o mobilitate crescuta, toate instrumentele de lucru fiind de asemenea la indemana studentelor in orice moment.
  5. Inaintea desfasurarii primei sedinte, cursantele vor primi cate un suport de curs in care este inglobata tematica ce va urma sa fie abordata intensiv pe parcursul urmatoarele saptamani. Catalogul cuprinde toate stilurile si tehnicile de machiaj explicate in amanunt, precum si diverse ilustratii demonstrative.
  6. Se lucreaza doar cu produse profesionale apartinand brandurilor internationale, recunoscute la nivel mondial: Make-up StudioMake-up Designory, Dinair sau Visign, puse in permanenta la dispozitia iubitoarelor de culoare.
  7. Trainerul nostru a urmat numeroase cursuri de specializare, fiind extrem de competenta in a dezvalui arta machiajului tuturor studentelor pasionate. In timpul cursurilor, aceasta nu transmite doar informatiile de baza cuprinse in programa, ci si dezvaluie permanent alte secrete ale domeniului.
  8. Suma aferenta fiecarui curs poate fi achitata in doua sau in trei rate, in functie de cursul pentru care se va opta. Pretul total include si un kit cu instrumentele necesare.
  9. Practica ocupa un loc important, fiind in proportie de 80%. Accentul cade pe implicarea studentelor in activitati practice de machiaj, oferirea constanta a feedback-ului si ghidare permanenta. Vor fi de asemenea demonstratii de make-up si exemplificari in detaliu ale tehnicilor de complexitati variate.
  10. La finalizarea cursurilor vom rasplati devotamentul studentelor prin daruirea Cardului Preferred Customer, oferindu-le 40% reducere la orice produs al brandului Make-up Studio, pentru toate cumparaturile efectuate incepand din momentul finalizarii cursului.

Scoala Beauty&Color te asteapta sa te convingi ca aspectele enumerate mai sus reprezinta un fapt real si ca acesta este locul perfect pentru a-ti transforma pasiunea intr-o cariera de succes. Cursurile noastre te vor conduce direct in lumea make-up artistilor profesionisti!

Cu ce impresii au ramas studentele noastre in urma finalizarii cursului de Make-up?

Sfarsitul saptamanii a fost unul plin de emotii pentru studentele care aproape au finalizat o etapa importanta din viata lor: cursul de Specializare in Make-up Nivel I. Potrivit acestora, pasiunea a reprezentat primul impuls care le-a condus in lumea fascinanta a machiajului si le-a ajutat sa evolueze de la o zi la alta. Pe parcursul celor patru saptamani au reusit sa acumuleze un bagaj informational bogat, transpus foarte bine in machiajele spectaculoase pe care le-au realizat.

Intr-un mediu profesional, fascinanta lume a make-up-ului a fost explorata la maximum, cursantele avand la dispozitie o gama larga de produse si instrumente de inalta calitate. Timpul parca a zburat, iar ele au reusit sa parcurga tematica pe care Cursul de Specializare in Make-up Nivel I a presupus-o.

Adevarata provocare de abia acum incepe: sustinerea examenului. Totusi, ele s-au aratat pregatite si nerabdatoare pentru construirea unei cariere de succes in make-up. Asadar, ultimul curs a reprezentat un bun prilej de a culege cateva pareri ale studentelor noastre:

Ileana Pasca: M-am inscris la un curs de make-up din pasiune, iar alegerea Scolii Beauty&Color a fost cel mai bun pas! Sunt foarte incantata de ceea ce am gasit aici si ma declar extrem de multumita de calitatea produselor!

Alexandra Valeanu: Cele patru saptamani aici au fost geniale! O sa imi fie foarte dor de acest colectiv! Am invatat multe lucruri folositoare care ma vor ajuta in viitoarea cariera!

Ana Maria Calotescu: Sunt multumita in privinta desfasurarii cursului si de modul cum Andrada Rusu, trainerul in make-up a interactionat cu noi!

AnaMaria Popa: Intr-un cuvant totul a fost perfect, iar produsele cu care am avut sansa sa lucrez au fost intr-adevar profesionale, la fel si trainerul!

Cadar Talida Foarte frumos! Au existat momente cand greseam un machiaj, dar am fost asistata si sfatuita mereu pentru a le corecta!

Astazi este ziua cea mare, ziua sustinerii examentului, iar noi le dorim mult succes fetelor pentru a finaliza cu brio acest stadiu!

Un look special de Valentine’s Day

Momentele tandre si pline de iubire a unui cuplu sunt sarbatorite in fiecare an in data de 14 Februarie. Sarbatoarea dragostei reprezinta ocazia ideala de a va regasi si de a da frau liber sentimentelor puternice. Cu acest prilej, o seara romantica petrecuta la un restaurant select va fi solutia ideala pentru a celebra Valentine’s Day, savurand impreuna un pahar de vin. Cu siguranta, o zi atat de speciala, necesita un look versatil si cu impact, total diferit de cel obisnuit care sa ii starneasca interesul iubitului. Ca si femeie trebuie sa optezi pentru un machiaj delicat si finut, dar si o vestimentatia care sa iti sculpteze foarte bine talia si sa ascunda imperfectiunile.

 Buzele rosii, accesoriul de baza

Daca o tinuta din matase, dantela sau catifea iti garanteaza feminitate si rafinament, trebuie sa stii ca si un ruj puternicjoaca exact acelasi rol. Inzestrata cu forta si incredere, misiunea ta este sa fii seducatoare, datorita buzelor rosii. Aceasta culoare vibranta iti ofera un stil clasic si glam, potrivit pentru o cina in doi. In functie de preferintele tale si de culoarea tenului, opteaza pentru rosul cald cu pigment de orange sau cel rozaliu pentru un efect mai rece. Exista si rujul trandafiriu mat, extrem de intens, valorificat de un machiaj light, care pastreaza aspectul natural. Pentru evitarea unor situatii neplacute, hidrateaza-ti buzele si apoi utilizeaza un primer sau o baza care sa iti confere o rezistenta mai mare a culorii.

In general, barbatii sunt atrasi de simplitate, iar de aceea machiajul minimal este adorat spre deosebire de unul incarcat si inestetic. Nu folosi blush-ul in exces, ci imbujoreaza usor pometii cu o nuanta la fel ca cea a buzelor pentru a creea o armonie. Suprinde-ti iubitul printr-o transformare cu adevarat vizibila, afisand o privire senzuala si dramatica prin imbogatirea liniei genelor. Despre acesta etapa a vorbit si Andrada Rusu, trainer make-up din cadrul Scolii Beauty-Color care recomanda aplicarea genelor false de tip smoc, datorita lungimii existente la coltul exterior al ochilor.

Sarbatoreste dragostea si indreapta-te spre un look care sa iti evidentieze trasaturile fetei intr-o maniera discreta!Frumusetea buzelor este redata de culoarea unui rosu aprins si provocator care va capta instant privirea barbatului.

Machiajul fascinant pentru un eveniment special

Universul make-up merita sa fie explorat de catre orice iubitoare de beauty, care adora sa fie la curent cu trendurile pentru a-si defini trasaturile fetei intr-o maniera cat mai cocheta. Gama variata de culori existente in industria cosmetica a dat nastere unor stiluri extravagante si extrem de atractive, fapt ce a condus la crearea unor machiaje impresionante. Banana deschisa reprezinta unul dintre cele mai spectaculoase tehnici potrivite evenimentele speciale. La fel ca si stilul smokey eyes, liniile trasate se vor difuza inspre marginile ochiului. Femeile care il abordeaza, reusesc sa fie in centrul atentiei, datorita contrastului puternic format dintre o culoare stralucitoare regasita pe pleoapa mobila si una inchisa de la nivelul pliului care in final se vor estompa pe arcade.

Potrivit specialistilor, tehnica banana deschisa este indicata persoanelor care isi doresc sa creeze un efect de apropiere a ochilor, fiind un aliat bun in stabilirea echilibrului vizual. In acest sens este indicat folosirea tonurilor cat mai luminioase, pornind de la cel mai inalt nivel al sprancenei.

Pentru realizarea sa, trebuie sa fim inarmate cu rabdare, deoarece machiajul necesita mult exercitiu si indemanare, fiind mai dificil comparativ cu unul obisnuit de seara. Ofera un aer sofisticat si un look artistic iesit din comun prin intermediul nuantelor neutre (bej, bordo, maro, visiniu) potrivite oricarei fizionomii.

Pentru a avea o imagine despre modul de concepere a tehnicii bananei deschise, vom prezenta pe scurt pasii necesari. Marele secret consta in alegerea unui creion de o nuanta vibranta si intensa cu care se va trasa o linie, incepand chiar din mijlocul pleoapei spre arcada. Un creion dermatograf sau un eyerliner gel sunt doua instrumente la care se poate apela cu incredere pentru a contura exact forma bananei. In urmatoarea etapa se va reveni asupra liniei care va fi ingrosata spre exterior si diminuata usor in interior, unde se va aplica un fard cu o textura cremoasa. Urmeaza accentuarea culorii deschise in zona ochilor, precum si in coltul inalt al sprancenei. In cadrul acestui pas este indicat sa se foloseasca un fard sidefat argintiu, auriu sau albastru metalic care sa fie complementar cu cel prezent pe pleoapele mobile. Nu trebuie omisa evidentiere radacinii genelor cu ajutorul unui creion negru pentru o privire mai expresiva.

Stilul banana deschisa este recomandat sa fie accesorizat cu un colier alcatuit din perle sau cu o pereche de cercei eleganti. Acesta poate sa fie admirat in special pe chipul vedetelor care isi desfasoara activitatea in televiziune, conferindu-le o privire feminina si foarte senzuala.

Cum sa te machiezi daca porti ochelari?

Mai nou, pe langa functia de baza, ochelarii au devenit pentru multe doamne sau domnisoare un accesoriu chic pentru tinuta lor, transformandu-le in persoane mature, serioase sau chiar atractive. Indiferent de scopul pe care il indeplinesc, acestia nu trebuie sa reprezinte un impediment in fata unui look impecabil. In acest caz este vorba despre un machiaj special si adecvat care sa puna in valoare ochii printr-o incadrare fina si corecta cu restul trasaturilor faciale, astfel incat sa arate senzational.

Exista doua aspecte importante de care esti nevoita sa tii cont in momentul cand vei aborda un anumit tip de machiaj.

I. Ramele

Daca ramele ochelarilor sunt foarte subtiri, machiajul trebuie sa fie cat mai pronuntat si putin indrazent, iar daca esti o persoana care obisnuieste sa poarte un model mai gros, atunci trebuie sa stii ca ele vor acoperi o parte a fetei tale. Acest lucru presupune o atentie deosebita cu cantitatea de culoare pe care doresti sa o aplici, deoarece vei risca sa iti creezi un aspect prea incarcat care va deranja vizual. Culorile in tonuri naturale sau neutre reprezinta solutia perfecta impreuna cu stratul de mascara.

II. Lentilele

Lentilele pot fi de doua tipuri: cele care tind sa micsoreze sau sa mareasca ochiul. In ambele situatii exista un mod diferit de actiona. Daca te numeri printre persoanele cu miopie, atunci cu siguranta iti vei dori un machiaj care sa puna in evidenta frumusetea ochilor si mai ales culoarea irisului.

Traseaza o linie subtire de eyerliner de culoare neagra de-a lungul pleoapei mobile, iar dupa aceea este recomandat sa aplici un fard deschis. Misiunea ta nu s-a terminat aici! Pentru a creea efectul dorit, opteaza pentru o nuanta inchisa la nivelul arcadei.

Daca porti ochelari cu lentile de distanta, cu siguranta ai observat ca ochii tai au tendinta sa fie mult mai mari decat in realitate. Pentru a ajunge la un echilibru, primul pas este  sa creezi aceea senzatie de micsorare, lucru posibil doar prin utilizarea unor nuante mate inchise sau usor pastelate.

Ultima etapa, la fel de importanta ca si celelate este conturul buzelor cu un ruj intr-o culoare calda sau cu un balsam care iti va conferi un plus de stralucire!