Exista cativa pasi care pot ajuta un incepator sau un absolvent de cursuri make-up sa isi croiasca drumul in domeniu. In primul rand este vorba despre multa munca, chiar daca la inceput asta inseamna realizarea de machiaje in regim TFP (time for pictures) si despre colaborarea cu un fotograf profesionist, deoarece fotografiile sunt cartea de vizita a make-up artistului. Pasul urmator este reunirea lucrarilor in cadrul unui portofoliu, care sa reflecte abilitatile, experienta si stilul make-up artistului.

Este important ca acest material sa arate cat mai profesional, un look clasic fiind cel cu coperta neagra continand doar numele artistului. Suportul ideal pentru un portofoliu multifunctional este cel tip dosar, in care ordinea filelor poate fi schimbata cu usurinta. Astfel, lucrarile pot fi organizate in functie de cerintele jobului pentru care se aplica, iar portofoliul isi pastreaza valoarea in timp, prin posibilitatea de completare cu lucrari noi. Alt aspect de care trebuie sa se tina cont este prima pagina. Cu ajutorul ei trebuie captata atentia clientului, de aceea ar trebui sa contina lucrarea care evidentiaza cel mai clar stilul si abordarea artistului. Aceasta pagina poate contine: colaborarea cu o persoana publica, o aparitie in media sau un look deosebit.

In continuare, organizarea imaginilor trebuie sa urmeze un curs logic, firesc. In general, machiajele ar trebui grupate in stiluri si ordonate crescator dupa dificultate: cele naturale trebuie sa le preceada pe cele smoky si intense, iar spre final se potrivesc cele fashion, artistice sau fantezie. O alta ordine posibila de afisare este in functie de gradul de complexitate al machiajului, incepand cu tehnici simple si mergand pana la exemplificarea detaliata a machiajului ochilor, buzelor, obrajilor etc. De asemenea, se poate lua in considerare o ordine in functie de culori, de la sectiuni bazate pe nuante de maro pana la combinatii unice de culoare, iar daca se doreste explicarea detaliata a etapelor unui machiaj, se pot adauga imagini consecutive cu fiecare schimbare.

Nu in ultimul rand, este indicata si includerea catorva imagini alb-negru, pentru a exemplifica abilitatile de lucru in absenta culorilor. Machiajul pentru fotografia alb-negru presupune tehnici speciale si demonstreaza adaptabilitatea make-up artistului. Un alt stil ce merita atentie este cel clasic, cu o abordare moderna, personala.

Trebuie mentionat si faptul ca, in prezent, tipul de portofoliu cel mai frecvent utilizat de catre make-up artisti este totusi cel in format online, fie ca este vorba despre un website, un blog sau o pagina de Facebook. Si sub aceasta forma, un portofoliu profesionist trebuie sa respecte regulile de mai sus: aspect impecabil din punct de vedere vizual, fotografiile trebuie sa fie de calitate si ordonate pe categorii, in functie de stilul, experienta si preferintele make-up artistului, iar prima/ primele imagini trebuie sa aiba un impact vizual maxim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *