In acest articol vom vorbi despre un produs cosmetic care nu trebuie ignorat, deoarece este un aliat de nadejde in scopul retusarii unor vaste tipuri de probleme de la nivelul tenului. Fondul de ten a fost utilizat inca din Antichitate, sub forma unei pudre albe combinata cu un praf rozaliu, fiind considerat un adevarat medicament al pielii. Desigur, pana in prezent, proprietatile sale chimice au evoluat, rezultand o noua textura catifelata, potrivita pentru o uniformizare perfecta.

Asadar, dupa ce am aflat istoria si beneficiile acestei creme uimitoare, pasul urmator il reprezinta alegerea nuantei. In momentul achizitionarii unui fond de ten este recomandat sa il testam in doua moduri: la incheietura mainii – locul unde venele sunt foarte proeminente si in zona maxilarului. Prima varianta ne va oferi indicii in privinta puterii de acoperire, iar cea de-a doua este dedicata descoperirii pigmentului, care este necesar sa fie in armonie cu tonalitatea pielii. Atentie mare la lumina artificiala care distorsioneaza culoarea, lumina naturala fiind cea ofera exact rezultatul optim. In functie de tipul de piele, ne orientam spre urmatoarele produse din gama foundation, fiecare avand caracteristici diferite.

Fondul de ten sub forma de pudra

Acest tip de produs ne ajuta sa mascam aspectul uleios si lucios al pielii. Tenul gras este predispus constant la aparitia acneei, o problema cu care ajungem sa ne confruntam foarte multe dintre noi. In acest sens, este indiccat sa evitam pe cat posibil produsele cu o concentratie mare de ulei si ne indreptam spre cele sub forma de pudra. Pentru un chip mat este nevoie sa prevenim din timp aparitia sebumului. Achizitionarea unui fond de ten sub forma de pudra este indicata pentru ca detine o puterea ridicata de absortie, atenuand luciul pielii. Pentru o acoperire totala, apelam la un buretel special cu ajutorul caruia se va realiza finisarea, fara incarcarea tenului.

Fondul de ten cremos sau lichid

Se aplica tenului foarte uscat si sensibil, lipsit de hidratare. Formula cremoasa va impiedica senzatia de usturime, ce poate aparea adesea in cazul aplicarii produselor cosmetice, datorita continutului sau de ceramide, care detine proprietati regenerative. Modul de aplicare a produsului este cat se poate de simplu. Cu ajutorul degetelor reusim sa uniformizam lejer compozitia, pe toata suprafata fetei, fara a lasa vreo urma. Fondurile de ten de calitate superioara confera un efect de lifting, imbunatatind elasticitatea si garantand netezime pe tot parcursul zilei.

Fondul de ten fluid pe baza de apa

Spre deosebire de celelalte doua produse prezentate, ultimul este potrivit pentru tenul mixt, scopul sau fiind acela de a estoma imperfectiunile si de a reda instant tenului o nota de luminozitate. Apa este ingredientul principal care ajuta pielea sa respire usor, iar daca este aplicat in straturi subtiri, beneficiem de un aspect satinat si natural. Fondul de ten fluid reprezinta solutia rapida si la indemana pentru realizarea unui machiaj eficient de zi.

Fondul de ten este produsul de baza in protfardul nostru si un instrument ideal pentru un look de invidiat, insa alegerea culorii adecvate ramane cea mai importanta etapa, dupa optarea pentru un produs de calitate, de preferat profesional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *