INTRODUCERE

Investim atat de mult timp, efort si bani pentru a arata frumoase, dar, la un moment dat, aproape fiecare dintre noi se loveste de situatii limita ale esteticii, determinate de o afectiune atat de cunoscuta in randul intregii populatii: acneea. Fie ca esti o adolescenta care indura surprizele neplacute ale pubertatii sau un adult inselat de proprii hormoni, acneea iti vine de hac si te indeamna sa te ascunzi departe de ochii lumii.

CE SPUNE STIINTA

Ei bine, de cele mai multe ori, acneea se dobandeste genetic. Dar, mai devreme sau mai tarziu, fiecare ajunge sa experimenteze aceasta problema, intens sau subtil prezenta in viata noastră cotidiana. Schimbari hormonale precum cele activate de pubertate, sarcina, menopauza, contraceptie, ciclul menstrual, determina cresterea in abundenta a glandelor sebacee, care au ca rol hidratarea si protejarea tesuturilor pielii. Cand glanda produce prea multă substanta grasa, porii se blocheaza: sebumul secretat prin piele se contamineaza cu bacterii si celule moarte, formand un ,,dop” sub aspectul unui cap alb sau negru.

INGRIJIREA TENULUI ACNEIC

Odata ce acneea a aparut, in primul rand trebuie sa lupti pentru a trata cauza. Iar cosurile si eruptiile rosii regasite pe tenul tau au nevoie de multă ingrijire si atentie inainte de a fi acoperite sau camuflate. Sfatului medicului dermatolog se dovedeste a fi de o importanta crescuta. In functie de seriozitatea afectiunii tale, acesta isi va oferi tratamente orale precum terapie hormonala, antibiotice sau tratamente aplicate: creme si solutii anti acneice sau dermabraziunea pielii. Dupa ce te-ai asigurat ca pielea ta sensibila va primi terapia de care are nevoie, mai departe poti sa te ocupi de acoperirea eruptiilor si petelor rosii atat de accentuate si atat de deranjante pentru tine. In inceperea unui machiaj pentru tenul cu probleme, esentiala se dovedeste pregatirea fetei. Intotdeauna, tenul se va curata cu apa termala sau solutie tonifianta pentru indepartarea impuritatilor, iar mai apoi se va masa usor folosind o crema hidratanta. Pentru ca produsele farmaceutice utilizate in tratarea acneei contin de cele mai multe ori compusi precum benzoyl peroxide, care usuca pielea si o lasa iritata si rosie, crema hidratanta are rol de hranire, adaugand plusul de nutritie si catifelare ante machiaj.

ALEGEREA PRODUSELOR POTRIVITE PENTRU MAKE-UP

Ajungand la procesul propriu-zis de make-up, primul pas este reprezentat de selectarea unor cosmetice potrivite. De aceea, pentru a evita accentuarea secretiilor uleioase sau infectia porilor de pe fata, trebuie sa stii cum să alegi produsul in functie de ingrediente. Caracterul non-comedogenic, numit si non-ocluziv, se refera la calitatea substantei de a nu astupa porii, fiind cel mai important aspect de urmarit in achizitionarea cosmeticelor pentru machiaj. Mai mult, cautarea unor texturi prietenoase cu tenul acneic trebuie sa vizeze caracterul non-uleios, hipoalergenic sau non-iritabil al produselor, fiind recomandata evitarea celor pe baza de unt de cacao sau ulei mineral. Compusi precum silica, dioxidul de titan sau oxidul de zinc sunt benefice in absorbirea grasimii secretate de ten.

TIPS AND TRICKS PENTRU UN MACHIAJ DE CAMUFLARE FABULOS!

In realizarea machiajului pentru tenul acneic, simpla utilizare a produselor nu este de-ajuns! Modul de aplicare, precum si cromatica aleasa, sunt punctele de debut in construirea unui look impecabil, fara imperfectiuni. Odata ce esti constienta de problema pielii tale, vei lucra sa o vindeci dar si sa o camuflezi, bazandu-te pe fond de ten si concealer. De aceea, asigura-te ca nu creezi noi pete acoperindu-le pe cele deja existente. Si pentru ca acest lucru sa-ti reusească, fondul de ten trebuie ales in nuanta potrivita. Tonalitatea dorita se va testa in zona laterala a mandibulei si va fi expusa luminii naturale, pentru a exclude orice posibila discrepanta dintre culoarea tenului si produs.

Acorda maxima atentie reactiei cutanate! Dacă in urma incercarii anumitor substante pielea incepe sa se irite, elimină-l din uz! Compusii sai chimici pot duce la acutizarea si nu la estomparea acneei. Corectarea petelor si cosurilor se va executa la fel, in functie de ton, dar de aceasta data vom lua in considerare cromatica eruptiilor faciale. Fiind de cele mai multe ori rosiatice, un ,,must” pentru astuparea lor este concealerul de culoare verde, care va ascunde cu usurinta imperfectiunile, prin aplicare doar asupra zonelor afectate, nu pe intreaga fata. Tainele unui machiaj fara cusur stau si in puterea blusher-ului. Astfel, daca defectele aduse de acnee se regasesc in zona obrajilor, folosirea unui blush in nuante deschise si tonuri reci este mai mult decat recomandata. Nu uita de cantitatea de produs folosita! Un look senzational si o acoperire perfecta nu se obtin prin folosirea din abundenta a cosmeticelor, ba din contra – pentru a nu risca sa accentuam slabiciunile, un efect intens va fi conturat de camuflarea cosurilor prin aplicarea produsului in straturi foarte fine. Cu toate acestea, stim deja ca mai putin va insemna intotdeauna mai mult, mai estetic.

Nu in ultimul rand, fie ca este vorba de propriul ten sau de instrumentele de make-up, un lucru ce nu trebuie neglijat este igiena. Demachiaza-te foarte bine in fiecare seara si curata pensulele dupa fiecare utilizare, pentru a-ti proteja pielea de microbii si impuritatile ce determina reaparitia sau agravarea acneei.

Te astept la studio pentru sfaturi personalizate în functie de afectiunea pielii tale. Programeaza-te pentru un workshop individual, in cadrul caruia iti voi impartasi micile trucuri de camuflare ale acneei, pentru a arata minunat in fiecare zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *