Mai nou, pe langa functia de baza, ochelarii au devenit pentru multe doamne sau domnisoare un accesoriu chic pentru tinuta lor, transformandu-le in persoane mature, serioase sau chiar atractive. Indiferent de scopul pe care il indeplinesc, acestia nu trebuie sa reprezinte un impediment in fata unui look impecabil. In acest caz este vorba despre un machiaj special si adecvat care sa puna in valoare ochii printr-o incadrare fina si corecta cu restul trasaturilor faciale, astfel incat sa arate senzational.

Exista doua aspecte importante de care esti nevoita sa tii cont in momentul cand vei aborda un anumit tip de machiaj.

I. Ramele

Daca ramele ochelarilor sunt foarte subtiri, machiajul trebuie sa fie cat mai pronuntat si putin indrazent, iar daca esti o persoana care obisnuieste sa poarte un model mai gros, atunci trebuie sa stii ca ele vor acoperi o parte a fetei tale. Acest lucru presupune o atentie deosebita cu cantitatea de culoare pe care doresti sa o aplici, deoarece vei risca sa iti creezi un aspect prea incarcat care va deranja vizual. Culorile in tonuri naturale sau neutre reprezinta solutia perfecta impreuna cu stratul de mascara.

II. Lentilele

Lentilele pot fi de doua tipuri: cele care tind sa micsoreze sau sa mareasca ochiul. In ambele situatii exista un mod diferit de actiona. Daca te numeri printre persoanele cu miopie, atunci cu siguranta iti vei dori un machiaj care sa puna in evidenta frumusetea ochilor si mai ales culoarea irisului.

Traseaza o linie subtire de eyerliner de culoare neagra de-a lungul pleoapei mobile, iar dupa aceea este recomandat sa aplici un fard deschis. Misiunea ta nu s-a terminat aici! Pentru a creea efectul dorit, opteaza pentru o nuanta inchisa la nivelul arcadei.

Daca porti ochelari cu lentile de distanta, cu siguranta ai observat ca ochii tai au tendinta sa fie mult mai mari decat in realitate. Pentru a ajunge la un echilibru, primul pas este  sa creezi aceea senzatie de micsorare, lucru posibil doar prin utilizarea unor nuante mate inchise sau usor pastelate.

Ultima etapa, la fel de importanta ca si celelate este conturul buzelor cu un ruj intr-o culoare calda sau cu un balsam care iti va conferi un plus de stralucire!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *