De la an la an, suntem martori la schimbarile frecvente din industria fashion sau a make-up-ului care isi pun amprenta asupra stilului nostru, chiar daca de cele mai multe ori nu constientizam acest lucru. Fie din dorinta de a fi in trend sau pentru a incerca ceva diferit, ne lasam prinsi in mrejele modei.

Chiar si in Evul Mediu, femeia a manifestat o preocupare deosebita pentru imaginea sa, fiind atenta la modul cum se aranjeaza. Prin intermediul fardurilor, un pas sigur spre o transformare spectaculoasa, ea a reusit sa captiveze privirea barbatiilor printr-un chip atragator. Smookey eyes, unul dintre cele mai celebre machiaje care a rezistat timp de 4 000 de ani, transmis din generatie in generatie si realizat in diferite moduri.

Cleopatra din Egiptul Antic, simbolul frumusetii a fost fascinata de acesta, conturandu-si ochii cu o linie albastra de tus alungita pana aproape de tample. Defila in fata multimii cu o privire seducatoare care ii conferea forta si o nota de dramatism.

Aparent, smookey eyes pare destul de usor de realizat, insa marele secret consta in asocierea corecta a culorilor, pentru a avea un efect intens. In general, tusul negru este cel mai potrivit pentru conturarea pleoapelor si definirea cat mai bine a ochilor.

Andrada Rusu, trainer in arta machiajului profesional le-a invatat pe cursante la inceputul saptamani, modul prin care pot stapani rapid tehnica de baza a smookey eyes-ului, dar a remarcat un lucru esential:

“Acesta este un tip de machiaj dramatic care pune in valoare partea superioara a fetei, accentuand in mod special ochii. De asemenea este simplu de realizat, insa presupune atentie in momentul cand combinam non-culorile cu culori!

Dupa ce au finalizat acest proces, pasul urmator a fost cel de evidentiere a pometiilor prin aplicarea unui strat subtire de blush prin care sa se uniformizeze totul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *